5 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛIΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 1-3 ΕΤΩΝ

“ Ο αρκουδάκος” – Εκδόσεις Ίκαρος.

Η σειρά προσχολικών βιβλίων με ήρωα τον Αρκουδάκο, αποτελείται από βιβλία μικρού σχήματος, από ανθεκτικό χαρτόνι, με κινούμενα μέρη που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών!

“Οι πρώτες μου λέξεις” – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Το βιβλίο περιέχει πάνω από 200 λέξεις, που αποτελούν βασικό λεξιλόγιο των παιδιών σε ηλικία 1-2 ετών. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν ατέλειωτες ώρες ανακαλύπτοντας τον κόσμο που τα περιβάλλει: από τα ρούχα ως τα οχήματα και από το σπίτι ως την εξοχή.

“Τικ και Τέλα” – Εκδόσεις Ίκαρος

Παραμύθια με μεγάλες εικόνες και σύντομο κείμενο, που κάθε φορά , βοηθούν τα παιδιά, να αντιληφθούν έννοιες όπως η συγγνώμη και η φιλία.

“Θα σ’αγαπώ ότι κι αν γίνει”- Εκδόσεις Πατάκη.

Πολύ αγαπησιάρικο βιβλίο με όμορφη και τρυφερή εικονογράφηση. Το θέμα του, είναι μια μαμά που εφευρίσκει τρόπους, ώστε να αποδεικνύει στο παιδί της, πως η αγάπη των γονιών δεν έχει όρια ό,τι κι αν γίνει.

“ Ο Ρένος”- Εκδόσεις Πατάκη

Η εικονογράφηση και η ίδια η ιστορία αναμειγνύονται με ήχους από μουσικές όπως του Βιβάλντι, αλλά και με άλλους φυσικούς ήχους, όπως νερό, ροχαλητό, βάρκα, φιλάκι κ.α. Εξαιρετική σειρά βιβλίων, που προσφέρει στα παιδιά γνωριμία με τον κόσμο των ήχων.

Η ανάγνωση των βιβλίων, αποτελεί εξαιρετική τεχνική ανάπτυξης της ομιλίας των παιδιών. Χρησιμοποιώντας τις εικόνες ως μέσο, διαβάζουμε το κείμενο κι εμπλουτίζουμε με δικά μας λόγια και ερωτήσεις. Είναι πολύ σημαντική η αλλαγή του τόνου της φωνής μας, ώστε να παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον του παιδιού. Η προσπάθεια εκμαίευσης λέξων, θα ήταν ωφέλιμο να γίνεται με έμμεσο τρόπο και όχι με συνεχείς προτροπές όπως “Πες το κι εσύ”. Η διαδραστικότητα των βιβλίων και ο δικός μας τρόπος ανάγνωσης, είναι τα χαρακτηριστικά, που τελικά θα ωφελήσουν την αντίληψη κι έκφραση του παιδιού.

Εικόνες από τα site των αντίστοιχων εκδόσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *